NEWS

De sidste søstre i Danmark

Igen havde vi besøg af nogle filmstuderende fra Københavns Universitet. I deres mail skrev de:

Ifm. et kort dokumentarfilmsprojekt på Københavns Universitet er vi en gruppe studerende på Film- og medividenskab, som rigtig godt kunne tænke os at besøge jeres kloster i Holte og snakke med - hvad vi formoder - er de sidste nonner i Danmark. Efter lidt research fandt vi frem til, at der på nuværende tidspunkt ikke er novicer i Danmark, og den yngste søster er i midten 40'erne, hvorfor klosterlivet må være i tilbagegang.

Vi er nysgerrige på:

    Hvad bidrager klosterlivet med i Danmark, og hvilken betydning det får, hvis klostrene forsvinder fuldstændig?
    Hvad skal der til for at vende udviklingen? Gør I noget aktivt for at få nye nonner til?
    Hvordan ser jeres liv ud, hvis klostrene lukker?

Vores kortfilmsproduktion bliver på 5-10 min. i sidste ende.

Filmen er nu klar og ligger på youtube.

Meningen med livet

Vi medvirker i et skoleprojekt af tre elever på Faaborgegnens Efterskole

Filmen her er lavet af tre elever på Faaborgegnens Efterskole. I det afsluttende projekt i deres projektorienterede 10+ har de valgt at tage fat på spørgsmålet "hvad er meningen med livet og hvordan finder man meningen". I dokumentaren besøger de mange forskellige mennesker, som hver har deres svar på hvad meningen med livet er, heriblandt også os Søstre af det dyrebare blod. Når man har set filmen vil man have en bedre forståelse for hvad meningen med livet er og især HVORDAN man finder meningen med sit eget liv? Filmen er en kombination mellem deres rejse, hvor de møder forskellige mennesker og så deres fremlæggelse foran skolen på Faaborgegnens Efterskole. Årgang 20/21 - afsluttende projekt. Overemne: Menneskeskabt Filmen er lavet af Saxo Bjerrum Draiby, Emilie A. A. Nordtorp og Jeppe Tofveson Jensen. Dokumentaren er lavet i samarbejde med JTJ Media. Sangen 'Hele verden fra forstanden' er brugt med tilladelse fra TV-2.

Her kan du se filmen.

På denne side prøver vi altid at opretholde de seneste nyheder og relevante beskeder . Vi ser altid frem til dine reaktioner, forslag og impulser på vores blog:

Sr. Neophita Marter CPS er afgået ved døden

Sr. Neophita CPS - tidligere børnehavepædagog i børnehaven „Fredsholm“ i Birkerød - blev født den 02. juli 1937 i Weißkirchen/Bela Crkva, i det forhenværende Jugoslavien og døde den 21. januar 2021 i Wernberg, Østrig. Efter anden verdenskrig fl ygtede familien fra Jugoslavien, via Ungarn og Tjekkiet til Østrig. Hun lærte ordenen Søstrene af det dyrebare blod at kende og indtrådte i ordenen, hvor hun fi k en uddannelse som børnehavepædagog. I 1965 ankom hun til Danmark, hvor søstrene havde nogle år forinden købt herregårdene ”Nordvanggård” og ”Fredsholm”. I den sidstnævnte blev der indrettet en børnehave, hvor Sr. Neophita arbejde indtil hun blev pensioneret. I årene 1986-87 fi k hun efteruddannelse på et dansk børnehaveseminarium og skrev specialet: ”Nytænkning og social omstilling”.

Sr. Neophita elskede børn, og børnene samt deres forældre og bedsteforældre elskede sr. Neophita. I et festskrift til børnehavens 33års jubilæum, inden driften blev overdraget i kommunal regi, læser man om hende: ”Jeg husker den dag, jeg afl everede min lille tre-årige datter i børnehaven. Og dér midt i livet stod de kære søstre i deres hvide ordensdragter, søster Mamertis, søster Neophita og Sr. Beata. Søstrene stod altid klar, altid smilende, ventende, lyttende, altid tålmodige”; og en forhenværende medarbejder husker: ”Sr. Neophita har altid været den unge, livlige igangsætter. Med ideer og projekter lige så fantasifulde og medrivende, som hun selv er. Vi har ”rejst” fra syd til nord sammen med børnene, vi har bygget ”rigtige” byer og har haft spændende pædagogiske samtaler og ideer sammen. Alt sammen med et særligt glimt i øjet og inderlig interesse hos Sr. Neophita”.

Udover arbejdet i børnehaven var Sr. Neophita også meget engageret i menighedslivet. Den katolske kirke i Birkerød, ”Den hellige Families Kirke”, havde til huse på Nordvanggaard. Her mødtes hver søndag de troende til messe – og så snart et nyt ansigt dukkede op, var sr. Neophita til stede for at tale med vedkommende efter messen. Hun var lederen for ungdomsklubben på Nordvanggard og for ministrantgruppen, engagerede sig i menighedsrådet, i bestyrelsen for børnehaven og plejehjemmet, samt i bispedømmets pastoralråd og katolsk søsterforbund. I årende 1999-2008 var hun priorinde i søstrenes fællesskab.

I 2010 besluttede hun at tage tilbage til Østrig. Her arbejdes hun igen med børn, dengang med fl ygtningebørn som elskede hende. Den 16. januar i år blev sr. Neophita indlagt med en akut leukæmi. Hun kom hjem til klosteret den 20. januar hvor hun om morgenen den 21. januar med fredeligt sov ind. Sr. Neophita blev 83 år.

Vi beder for Sr.Neophita at hun nu må have fundet sit evige hjem i Guds fred.

Ære være hendes minde.

ALLE VORES AKTIVITETER ER AFLYST

COVID-19 er en pandemi der har sat sit præg på vores liv. Vi bliver nødt til at fungere anderledes i en periode. Vi holder afstand og bliver hjemme for at passe på hinanden. I den forbindelse er vi nødsaget til at afl yse alle vores aktiviteter, som alle kan deltage i dvs. messe, rosenkrans, tidsbønner og kortvarigt ophold. Vi følger nøje med i COVID-19s udvikling og vi opdaterer jer løbende når situationen ændrer sig.

Vi beder for jer og ønsker jer Guds fred, styrke, kærlighed og omsorg i denne tid

Send os dine bønsintentioner

Corona-Virus har sat landet næsten i stå. Også Kirker måtte lukke, gudstjenester og messefejring er afl yst. Dette påvirker også vores fællesskab. Alle 4 søstre er hjemme nu, fordi skolerne er lukkede, bispekontoret er lukket og sprogskolen er lukket. Vi har spurgt os, hvad vi som missionssøstre nu kan gøre. Og vi har besluttet at vi holder hverdag fra kl. 9.30-17.30 eukaristisk tilbedelse. Hver søster overtage 2x én time og bringer vores verden frem for Jesus. Hvis du har en særlig intention du gerne vil have vi skal bede for, så er du velkommen til at skrive til os - enten i vores gæstebog eller også per mail: klosterholte@gmail.com

Rosenkransbøn i kampen mod Corona-Virus

Den italienske bispekonference har forslået at alle katolikker i hele verden beder i aften kl. 21 lysets rosenkrans i kampen mod Corona-Pandemien. Pave Frans har tilsluttet sig og denne appel og støtter op om den.

Vi søstre her i Holte Kloster tilslutter os denne opfordring. Hvis du har en særlig bønsanliggende kan du sende os en besked enten på i vores gæstebog her på siden eller som mail: klosterholte@gmail.com

Ny serie med prins Joachim og Søstrene af det dyrebare blod på DRK onsdag, 23.10.19 kl. 20.45

Det er godt ét år siden at Prins Joachim var på besøg hos os i Holte sammen med et media team for at fi lme første del an den nye serie om dagens Danmark. Nu udkommer fi lmen i fl ere afsnit og første del omhandler Troen. Det er også den del hvor vi er med. Du kan se fi lmen på DR K på onsdag, d. 23.10.19 kl. 20.45. Vi ses!